Szaszłyk wieprzowy z trawą cytrynową
Składniki:
Polędwica wieprzowa 1szt
Świeży ananas 1szt
Trawa cytrynowa 3-4 łodygi
Papryka peperoni 1szt
Łyżka posiekanej kolendry
Olej 50ml
Sól
Polędwice pokroić w grubą kostkę. Usunąć z trawy cytrynowej zewnętrzną warstwę i drobno posiekać. Kolendra i paprykę peperoni drobno skroić dodać do trawy cytrynowej, doleć olej oraz szczyptę soli. Do powstałej bejcy włożyć mięso, marnować 4-6 godzin. Obrać ananasa z skóry usunąć zdrewniały środek. Pokroić w grubą kostkę.
Nadziać mięso i ananasa na patyczki. Smażyć na patelni grillowej lub na grillu.
Proponowany dodatek skrobiowy dziki ryż.
Komentarze
Prześlij komentarz