Gicz wołowa z kumquatem i porem
Składniki
600g gicz wołowa
250g kumquat
1szt por
50g masła
kolendra
1szt papryczki pepperoni
1 łyżka cukru brązowego
200ml bulionu warzywnego
sól, pieprz, olej
Marynata
2 ząbki czosnku
2cm imbiru
1szt papryczki pepperoni
1 łyżka pasty z trawy cytrynowej
3 łyżki sosu worcestershire
5 łyżek oleju
sól
Czosnek, papryczkę, i imbir posiekać połączyć z pozostałymi
składnikami marynaty.
Marynatą zalać mięso odstawić do lodówki na 12godz.
Gicz obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka zalać bulionem i
gotować około 2godz.
Por pokroić w pół plastry usmażyć na maśle doprawić solą i
pieprzem.
Kumquat przekroić na polowe włożyć do garnka podlać wodą około 50ml zasypać cukrem i dusić na
małym ogniu do miękkości.
Kolendrę i papryczkę posiekać i dodać pod koniec do kumquata
dusić jeszcze około 5-10minut
Komentarze
Prześlij komentarz