T-Bon z puree zielonego groszku i a’la sos marchewkowy
Składniki
Stek T-Bon
200g groszku mrożonego
1 średni ziemniak
50g masła
1 średnia marchew
1szt pomarańczy
3-4 listki imbiru marynowanego
4-5 łyżek oliwy
2 liście laurowe
2szt ziela angielskiego
1 ząbek czosnku
1 gałązka rozmarynu
sól, pieprz
Z oliwy, czosnku, liści laurowych, ziela angielskiego i
rozmarynu przygotować marynatę. Stek marynować około 12godz.
Ugotować ziemniaka i groszek dodać masło i zblenderować
razem.
Ugotować marchew, wycisnąć sok z pomarańczy dodać imbir
marynowany zblenderować.
Usmażyć stek, nałożyć na puree z groszku następnie nałożyć
sos marchewkowy.
Komentarze
Prześlij komentarz