Polędwiczka faszerowana ziołami i serem pleśniowym na sałatce z buraków i brokuły
Składniki /4porcje
600g polędwiczki wieprzowej
150g sera lazur
1 łyżka posiekanej bazylii
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
Sól, pieprz
600g buraków
30g kaparów
2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
2 łyżki posiekanej natki
240g brokuły
1 ząbek czosnku
50g masła
2 fileciki anchois
Zioła i czosnek utrzeć z olejem. Polędwiczkę oczyścić z
błon podzielić na porcje, w każdym kawałku zrobić otwór i napełnić ziołową pastą
z serem, doprawić solą i pieprzem. Polędwiczki obsmażyć z każdej strony
następnie przełożyć do pieca na 10minut w temp.180°C
Buraki ugotować i ostudzić. Zimne buraki obrać pokroić w
małą kostkę. Kapary i natkę posiekać dodać do buraków doprawić miodem,
musztardą, grubo mielonym pieprzem i solą.
Brokuły zblanszować. Masło rozpuścić na patelni dodać
anchois, posiekany czosnek i ugotowane brokuły podgrzać kilka minut doprawić
solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz