Antrykot wołowy w marynacie miso z grzybkami shimeji


Składniki /2porcje
2 antrykoty steki
150g  grzybów shimeji
100g fasolki szparagowej
50g pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
Olej, masło, sól, pieprz, cukier

Marynata
100ml wina białego
2 łyżeczki pasty miso
1 ząbek czosnku

Składniki marynaty połączyć razem. Mięso zamarynować na minimum 8 godzin.

Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju.  Grzyby odciąć od nasady o dodać do podsmażonego czosnku, smażyć kilka minut aż zmiękną. Fasolkę ugotować al dente z dodatkiem soli i cukru.
Ugotowaną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, pomidorki przekroić na połowę.
Fasolkę i pomidorki wymieszać z grzybami dodać łyżkę masła krótko podgrzać doprawić solą i pieprzem.
Steki oczyścić z nadmiaru marynaty smażyć po 2-3 minuty z każdej strony (zależy od stopnia wysmażenia)


Komentarze

Popularne posty