Antrykot wołowy w marynacie miso z grzybkami shimeji
Składniki /2porcje
2 antrykoty steki
150g grzybów
shimeji
100g fasolki szparagowej
50g pomidorków koktajlowych
1 ząbek czosnku
Olej, masło, sól, pieprz, cukier
Marynata
100ml wina białego
2 łyżeczki pasty miso
1 ząbek czosnku
Składniki marynaty połączyć razem. Mięso zamarynować na
minimum 8 godzin.
Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Grzyby odciąć od nasady o dodać do
podsmażonego czosnku, smażyć kilka minut aż zmiękną. Fasolkę ugotować al dente z
dodatkiem soli i cukru.
Ugotowaną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, pomidorki
przekroić na połowę.
Fasolkę i pomidorki wymieszać z grzybami dodać łyżkę
masła krótko podgrzać doprawić solą i pieprzem.
Steki oczyścić z nadmiaru marynaty smażyć po 2-3 minuty z
każdej strony (zależy od stopnia wysmażenia)
Komentarze
Prześlij komentarz