Pierś kurczaka na sałatce z komosy ryżowej
Składniki\2porcje
150g komosy ryżowej
2 piersi kurczaka
100g pomidorków cherry
100g czerwonej cebuli
200g ogórka
½ Granata
1 łyżka posiekanej mięty
½ limonki
1 łyżeczka miodu
Sol, pieprz, papryka mielona słodka , olej
Komosę wypłucz w wodzie, następnie gotuj pod przykryciem w
proporcji 1 część kaszy do 1 i 3/4 części wody przez około 10minut. Wyłączyć
ogień i odstaw bez odkrywania na około 10 minut. Cebule i ogórka pokroić w
kostkę, pomidorki cherry pokroić na pół większe na cztery. Warzywa wymieszać z
kaszą , dodać posiekaną mięte, 2-3 łyżki oleju, sok z polowy limonki i miód
doprawić solą i pieprzem wymieszać do połączenia. Sałatkę posypać pestkami
granata. Piersi doprawić solą, pieprzem i papryką usmażyć na patelni grillowej
Komentarze
Prześlij komentarz