Okoń nilowy na grillowanych warzywach
Składniki
Filet z okonia nilowego
Sałata
1szt Papryka
1szt Cukinia
Bułka czerstwa
Natka pęczek
50ml oliwy z oliwek
25ml octu winnego
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, tymianek, olej, mąka, jajko
sos:
Posiekać ząbek czosnku i połączyć z oliwą, octem, musztardą, miodem, solą, pieprzem na jednolitą konsystencje.
Panierka do ryby:
Bułkę z dnia poprzedniego wstępnie pokroić.
Natkę posiekać z grubsza.
Zblęderować natkę z bułką na dość grubą ziarnistość.
Paprykę, cukinię doprawić solą, pieprzem i tymiankiem z grillować i ułożyć na sałacie.
Warzywa polać sosem.
Rybę doprawić solą i pieprzem i panierować w mące jajku i zielonej bułce.
Usmażoną rybę ułożyć na z grillowanych warzywach.
Komentarze
Prześlij komentarz