Rybny zestaw bankietowy



Roladki z łososia wędzonego

Plastry łososia wędzonego
Kremowy serek śmietankowy
Mango
Szczypiorek

Serek doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mango obieramy i kroimy w paski.
Na folii spożywczej układamy plastry łososia tak by nachodziły na siebie. Łososia smarujemy serkiem i układamy paski mango. Delikatnie zwijamy przy pomocy folii i wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Następnie kroimy na kawałki i wiążemy sparzonym szczypiorkiem.

Kulki z łososia

Łosoś wędzony
Czarne oliwki
Łyżka oleju

Łososia i oliwki drobno posiekać dodać olej wymieszać razem. Uformować kulki
Kulki można obtoczyć w posiekanym koperku lub sezamem.

Rybna pasta w liściach nori 

Nori
Śmietana
Cebula
Wędzona makrela lub pstrąg

Wędzoną rybę oczyścić z ości. Cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać łyżkę lub dwie śmietany. Wyrobić na jednolitą pastę.
Pastę nałożyć na liście nori od strony błyszczącej zwinąć smarując końcówkę liścia wodą.
Pokroić na kawałki.


Komentarze

Popularne posty