Rybny zestaw bankietowy
Roladki z łososia wędzonego
Plastry łososia wędzonego
Kremowy serek śmietankowy
Mango
Szczypiorek
Serek doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Mango obieramy i kroimy w paski.
Na folii spożywczej układamy plastry łososia tak by nachodziły
na siebie. Łososia smarujemy serkiem i układamy paski mango. Delikatnie zwijamy
przy pomocy folii i wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Następnie kroimy na kawałki
i wiążemy sparzonym szczypiorkiem.
Kulki z łososia
Łosoś wędzony
Czarne oliwki
Łyżka oleju
Łososia i oliwki drobno posiekać dodać olej wymieszać razem.
Uformować kulki
Kulki można obtoczyć w posiekanym koperku lub sezamem.
Rybna pasta w liściach nori
Nori
Śmietana
Cebula
Wędzona makrela lub pstrąg
Wędzoną rybę oczyścić z ości. Cebule pokroić w drobną
kostkę. Dodać łyżkę lub dwie śmietany. Wyrobić na jednolitą pastę.
Pastę nałożyć na liście nori od strony błyszczącej zwinąć
smarując końcówkę liścia wodą.
Pokroić na kawałki.
Komentarze
Prześlij komentarz