Comber sarny z sosem malinowym i puree ziemniaczano – chrzanowe
Składniki
800g comber
sarni
150g
malin ( mrożone )
100ml wina czerwonego
1łyzeczka cukru
500g ziemniaków
2 łyżki masła
100ml mleka
2 łyżeczki chrzanu
3szt cebuli czerwonej
olej, sól, pieprz
Składniki marynaty
Wino czerwone
2 ząbki czosnku
tymianek
rozmaryn
5 ziaren pieprzu
5 ziaren jałowca
Wszystkie składniki marynaty połączyć razem i zamarynować
mięso na 12godz.
Mięso wyjąć z marynaty osuszyć. Obsmażyć na patelce
następnie piec około 20min w temperaturze 180°C z dodatkiem czerwonej cebuli
pokrojonej na ćwiartki.
Podlewać marynatą z mięsa podczas pieczenia.
Sos malinowy: Z cukru przygotować karmel zasypać go malinami
gotować kilka minut i zalać winem gotować aż płyn zredukuje się o połowę doprawić
do smaku. Przetrzeć przez sito celem pozbycia się pestek z malin.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Następnie rozgniatamy
za pomocą tłuczka z dodatkiem masła mleka i chrzanu.
Komentarze
Prześlij komentarz