Sałatka z makaronowa z salami
Składniki
200g makaronu farfalle (kokardka)
200g brokuły
100g salami
100g papryki czerwonej
1 łyżka posiekanej natki
sos:
150g ananasa z puszki
5-6 plastrów imbiru
1 ząbek czosnku
1 papryczka peperoni
3 łyżki ketchupu
1 łyżka cukru brązowego
Ananasa pokroić w kostkę przełożyć do rondelka zalać połową
soku z puszki. Dodać pokrojoną papryczkę bez pestek oraz pozostałe składniki sosu.
Gotować na małym ogniu przez 10minut. Zblenderować i doprawić do smaku.
Wystudzić
Makaron ugotować al dente. Brokuł blanszować w wodzie z
dodatkiem soli i cukru.
Salami pokroić w paski, paprykę w drobną kostkę. Natkę posiekać.
Wymieszać wszystkie składniki razem i polać sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz