Carpaccio z kaczki
Składniki
Pierś z kaczki
2 ząbki czosnku
2 cm imbiru
½ papryczki chilli
3 łyżki sosu sojowego ciemnego
50 ml wina białego
1 łyżka miodu
skórka z limonki
skórka z pomarańczy
sól, pieprz, majeranek
kilka listków rukoli
wiórki parmezanu
Posiekaj czosnek, imbir, chilli zetrzeć skórkę z limonki i
pomarańczy dodać wino, sos sojowy, miód wymieszać do połączenia składników.
Z piersi kaczki odkroić nadmiar skóry doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Pierś smażyć od
strony skóry 4 minuty i 2 minuty z drugiej. Przestudzić i włożyć do marynaty na
24godz.
Następnie osuszyć cienko pokroić posypać rukolą i parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz