Przegrzebki na salsie mango/kiwi/gruszka
Składniki/2porcje
250g przegrzebek
3 łyżki oliwy
1 łyżka masła
½ mango
2szt kiwi
½ gruszki
1 ząbek czosnku
limonka
kolendra
czerwony pieprz
sól, pieprz
Mango, kiwi, gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Posiekać kolendrę
około jednej łyżki dodać do pokrojonych owoców. Z limonki otrzeć skórkę i
wycisnąć sok z połowy, wymieszać z salsą doprawiając czerwonym pieprzem i solą.
Przegrzebki doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę z
masłem dodać zmiażdżony ząbek czosnku razem z łupiną przesmażyć chwile by oddał
aromat oliwie i dopiero smażyć przegrzebki około 1 minuty z każdej strony.
Komentarze
Prześlij komentarz