Makaron ryżowy z wieprzowiną i krewetkami
Składniki /3porcje
200g makaronu ryżowego
300g schabu
200g krewetek
120g papryki mix (czerwona i żółta)
120g boczniaka
½ papryczki chili
1 ząbek czosnku
3-4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka sosu rybnego
2 łyżki posiekanej kolendry
1 łyżka czarnego sezamu
olej
Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Schab pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju około
2minuty. Następnie dodajemy posiekany czosnek, chili oraz pokrojone w paski
boczniaki i paprykę smażymy około 2-3 minuty. Na koniec dodajemy obrane
krewetki. Doprawiamy sosem sojowym i rybnym dodajemy makaron i połowę kolendry,
mieszamy aż makaron się podgrzeje.
Gotowy makaron posypać resztą kolendry i czarnym sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz