Pęczotto z grzybami i polikami wieprzowymi
Składniki /2 porcje
400g policzków wieprzowych
100g marchewki
100g pietruszki
50g selera
3-4 gałązki tymianku
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
100g borowików
1 łyżeczka miodu
100g pęczaku
50g cebuli
100ml wina białego
20g masła
2 łyżki tartego parmezanu
2 łyżki posiekanej natki
Sól, pieprz, majeranek, olej
Poliki zamarynować w czosnku, tymianku, majeranku, sól,
pieprz, olej odstawić na 3 godziny do lodówki. Zamarynowane policzki smażymy na
oleju z obu stron i przekładamy do rondelka dodajemy marchew, pietruszkę, seler
zalewamy litrem wody i gotujemy do miękkości. Grzyby podsmażyć na maśle klarowanym i przekładamy
do policzków. Jak będą policzki prawie miękkie dodajemy miód i doprawiamy solą
i pieprzem do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz