Jaja z musem z wędzonego kurczaka na buraczkach



Składniki
6szt jaj
2 łyżki majonezu
150g wędzonego kurczaka
50ml śmietanki 30%
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duży burak
1 łyżka chrzanu
1 łyżka miodu
1 cytryna
sól, pieprz

Ugotowane jaja obrać ze skorupki i przekroić na pół. Oddzielić żółtka od białek.
Buraka ugotować, następnie obrać i pokroić w cienkie plastry.
Miód wymieszać z sokiem z połowy cytryny i chrzanem, doprawić buraczki tak przygotowanym sosem.
Mięso z wędzonego kurczaka zmiksować dokładnie na jednolitą masę, razem z żółtkami,
dodać majonez i ubitą śmietankę doprawić solą i pieprzem.
Musem napełnić białka jaj i udekorować szczypiorkiem, układać na buraczkach.


  

Komentarze

Popularne posty