Jaja z musem z wędzonego kurczaka na buraczkach
Składniki
6szt jaj
2 łyżki majonezu
150g wędzonego kurczaka
50ml śmietanki 30%
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 duży burak
1 łyżka chrzanu
1 łyżka miodu
1 cytryna
sól, pieprz
Ugotowane jaja obrać ze skorupki i przekroić na pół. Oddzielić
żółtka od białek.
Buraka ugotować, następnie obrać i pokroić w cienkie
plastry.
Miód wymieszać z sokiem z połowy cytryny i chrzanem,
doprawić buraczki tak przygotowanym sosem.
Mięso z wędzonego kurczaka zmiksować dokładnie na jednolitą
masę, razem z żółtkami,
dodać majonez i ubitą śmietankę doprawić solą i pieprzem.
Musem napełnić białka jaj i udekorować szczypiorkiem,
układać na buraczkach.
Komentarze
Prześlij komentarz