Grillowana jagnięcia z warzywami
Składniki
1kg łopatki jagnięcej
1 bakłażan
1 papryka
1 cukinia
100g sera feta
200ml jogurtu greckiego
1łyżka posiekanej mięty
4-5 ząbków czosnku
1 łyżka posiekanego rozmarynu
1łyżka posiekanego tymianku
5 łyżek oleju
pieprz młotkowany
zioła prowansalskie
Marynata: tymianek, rozmaryn i połowa czosnku połączyć z
olejem.
Łopatkę jagnięcą doprawić pieprzem i włożyć do przygotowanej
marynaty, odstawić do lodówki na 12godz.
Zamarynowaną łopatkę upiec na grillu.
Paprykę, bakłażana i cukinię pokroić skropić oliwą doprawić
solą i ziołami prowansalskimi – z grillować
Dip: fetę utrzeć z jogurtem dodać miętę i czosnek doprawić
pieprzem do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz