Comber sarny z gruszką
Składniki
600g comber sarny
2szt gruszki
mąka ziemniaczana
1 duża cebula
3-4 szt marchewki
Marynata:
400ml wino czerwone
20ml octu winnego
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
3 -4 gałązki tymianku
5 szt goździków
5szt jałowca
5 szt ziaren pieprzu
2 liście laurowe
5szt ziela angielskiego
3 łyżki miodu
Wszystkie składniki marynaty zagotować i ostudzić. Marchew i
cebulę obrać przekroić na połowę dodać do marynaty i włożyć comber.
Odstawić do lodówki na minimum 12godz.
Comber osuszyć papierowym ręcznikiem obsmażyć z każdej
strony. Zalać z powrotem marynatą i gotować do miękkości. Gruszkę obrać pokroić
na ćwiartki wyciąć gniazda nasienne i gotować razem z sarniną. Gruszkę i marchew
wyjąć jak będzie miękka. Ugotowane mięso wyjąć z wywaru. Wywar przecedzić przez
sitko i zagęścić delikatnie mąką ziemniaczaną doprawić do smaku. W przygotowanym
sosie podgrzać comber, marchew i gruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz