Przekąski z ciasta francuskiego
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
100g łososia wędzonego
100g szynka westfalska
1szt jajka
150ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 szt pomidora
½ łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka bazylii
sól, pieprz, cukier
Ciasto francuskie pokroić na paski o szerokości 6cm. Na kilku
paskach rozłożyć łososia wędzonego na pozostałych szynkę. Zwinąć w rulon i
pokroić pod katem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 15minut w temp.200°C.
Dipy
Jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny doprawić
solą i pieprzem.
Pomidora sparzyć obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę.(bez
pestek)
Podsmażyć posiekanego pomidora z dodatkiem koncentratu
pomidorowego podlać około 20ml wody dusić kilka minut doprawić solą, pieprzem i
cukrem pod koniec dodać pokrojoną bazylie.
Komentarze
Prześlij komentarz