Łosoś na ogórku z truskawką i likierem malibu
Składniki
0,5kg łososia filet
3 łyżeczki soli
3 łyżeczki cukru
200g truskawek
1szt ogórka
70ml likieru malibu
sok z połowy cytryny
Wymieszać cukier z solą i zasypać łososia grubą warstwą mieszanki,
przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12godzin. Następnie łososia umyć
i osuszyć. Pokroić na cienkie plastry.
Ułożyć kilka plasterków łososia zakładając na siebie i
zwinąć nadając kształt płatków róży.
Ogórka pokroić w długie paski i ułożyć na środku talerza, na
ogórku układamy różyczkę z łososia na około układamy plastry z truskawek. Malibu
wymieszać z sokiem cytrynowym i polać po łososiu.
Komentarze
Prześlij komentarz