Tortilla gryczana z paluszkami krabowymi



Składniki
100g mąki gryczanej
150g mąki pszennej
3 łyżki oleju
½ szklanki ciepłej wody
250g paluszków krabowych
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
2 łyżki posiekanego koperku
½ cytryny
sałata rzymska
sól, pieprz


Paluszki pokroić w cienkie słupki (julienne). Posiekać koper i dodać do paluszków krabowych doprawić solą, pieprzem, sokiem z połowy cytryny dodać majonez i śmietanę wymieszać. Pokroić sałatę.
Wymieszać obie mąki, dodać olej, sól i stopniowo ciepłą wodę zagniatając ciasto.
Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Podzielić na 5 części i rozwałkować na cienkie placki. Smażyć krótko na suchej patelni. Usmażone tortille zwinąć z dodatkami.


Komentarze

Popularne posty