Tortilla gryczana z paluszkami krabowymi
Składniki
100g mąki gryczanej
150g mąki pszennej
3 łyżki oleju
½ szklanki ciepłej wody
250g paluszków krabowych
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
2 łyżki posiekanego koperku
½ cytryny
sałata rzymska
sól, pieprz
Paluszki pokroić w cienkie słupki (julienne). Posiekać koper
i dodać do paluszków krabowych doprawić solą, pieprzem, sokiem z połowy cytryny
dodać majonez i śmietanę wymieszać. Pokroić sałatę.
Wymieszać obie mąki, dodać olej, sól i stopniowo ciepłą wodę
zagniatając ciasto.
Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Podzielić na 5 części
i rozwałkować na cienkie placki. Smażyć krótko na suchej patelni. Usmażone
tortille zwinąć z dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz