Mus z mango z pianką hibiskusa na ziemi jadalnej



Ziemia jadalna:
25g herbatników
50g gorzkiej czekolady
1 łyżka śmietany 30%
½ łyżeczki cynamonu

Herbatniki pokruszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodać śmietankę i cynamon wymieszać, zalać herbatniki odstawić do zastygnięcia. Przed nałożeniem jeszcze raz posiekać.

Mus z mango:
Mango
2 łyżeczki cukru
30g żelatyna-fix deserowa


Mango obrać, pokroić w drobne kawałki wrzucić do rondla i zagotować do rozpadnięcia następnie dodać żelatynę, cukier i zmiksować. Napełnić formy odstawić by stężał.

Pianka z hibiskusa:
200ml śmietanki 30%
2 herbatki hibiskusa
30g żelatyna-fix deserowa
3 łyżeczki cukru

Hibiskusa zaparzyć w 50ml wody. Zagotować śmietankę dodać żelatynę, cukier i napar hibiskusa dokładnie wymieszać i napełnić formy odstawić by stężał

Gdy deser zastygnie skompletować wszystkie składniki udekorować listkami melisy.


Komentarze

Popularne posty