Mus z mango z pianką hibiskusa na ziemi jadalnej
Ziemia jadalna:
25g herbatników
50g gorzkiej czekolady
1 łyżka śmietany 30%
½ łyżeczki cynamonu
Herbatniki pokruszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie
dodać śmietankę i cynamon wymieszać, zalać herbatniki odstawić do zastygnięcia.
Przed nałożeniem jeszcze raz posiekać.
Mus z mango:
Mango
2 łyżeczki cukru
30g żelatyna-fix deserowa
Mango obrać, pokroić w drobne kawałki wrzucić do rondla i
zagotować do rozpadnięcia następnie dodać żelatynę, cukier i zmiksować. Napełnić
formy odstawić by stężał.
Pianka z hibiskusa:
200ml śmietanki 30%
2 herbatki hibiskusa
30g żelatyna-fix deserowa
3 łyżeczki cukru
Hibiskusa zaparzyć w 50ml wody. Zagotować śmietankę dodać żelatynę,
cukier i napar hibiskusa dokładnie wymieszać i napełnić formy odstawić by
stężał
Gdy deser zastygnie skompletować wszystkie składniki
udekorować listkami melisy.
Komentarze
Prześlij komentarz