Risotto szafranowe z łososiem i puree z groszku
Składniki /4porcje
650g łososia
200g groszku zielonego (mrożony)
40g masła
250g ryżu na risotto (arborio)
50g cebuli szalotki
50ml wina białego
1L bulionu drobiowego
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka szafranu
4 łyżki tartego parmezanu
sól, pieprz, cukier
Ugotować groszek do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić
groszek (pozostawić trochę wody z gotowania groszku). Groszek zmiksować z 15g
masła i 3-4 łyżkami wody z gotowania groszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filet z łososia podzielić na 4 steki doprawić solą, pieprzem.
Smażyć 4 minuty od strony skóry następnie odwracamy i smażymy przez 2 minuty.
Komentarze
Prześlij komentarz