Sernik na zimno z rokitnikiem i puree mango
Składniki
200g granoli
150g białej czekolady
1kg twarogu na sernik
150ml soku z rokitnika
200g cukru
30g żelatyny
1szt mango
1 opakowanie budyniu waniliowego
miechunka- dekoracja
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać dokładnie z
granolą i wyłożyć płasko w tortownicy. Twaróg zmiksować z cukrem i sokiem z
rokitnika. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wymieszać z
twarogiem. Masę serową wylać na wcześniej przygotowany spód z granoli. Wstawić
do lodówki Mango obrać pokroić na drobne
kawałki dodać 5 łyżek wody i dusić około 10minut, następnie zmiksować na gładką
masę. Budyń wymieszać w 120ml zimnej wody dodać do puree z mango i zagotować (około
1minuty) aż zgęstnienie.
Odczekać około 5 minut by puree lekko przestygło i wyłożyć
na zimny sernik.
Odstawić do całkowitego stężenia.
Komentarze
Prześlij komentarz