Makaron Castellane z polędwiczką wieprzową i brązową pieczarką
Składniki /3porcje
250g makaronu Castellane
150g polędwiczki wieprzowej
40g cebuli
100g pieczarki brązowej
3-4szt pomidora suszonego
50g orzechów nerkowca lub piniowe
50ml wina białego
30-40ml oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanej natki
wiórki parmezanu do posypania
sól, pieprz
Pieczarki pokroić w grube plastry. Cebule kroimy w piórka. Polędwiczkę
i pomidora suszonego pokroić w paski. Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pieczarkę, następnie
dokładamy cebule i smażymy aż się zeszkli, dokładamy polędwiczkę i pomidory
suszone smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem następnie podlewamy
winem gotujemy 2-3 minuty aż alkohol odparuje dokładamy ugotowany makaron mieszamy
dokładnie z sosem. Na koniec makaron posypujemy orzechami, posiekaną natką i
wiórkami parmezanu.
Komentarze
Prześlij komentarz