Sandacz na sałatce z bobu
Składniki /2porcje
400g sandacza filet
500g bób
200g groszku zielonego
200g pomidora
1szt limonki
1 łyżka posiekanej mięty
4-5 łyżek oliwy
sól, pieprz
olej do smażenia
1 ząbek czosnku
Ugotować bób ostudzić i obrać. Groszek z blanszować. Pomidora
sparzyć obrać z skórki, usunąć pestki pokroić w kostkę.
Bób wymieszać z groszkiem, pomidorem dodać posiekaną miętę, sok
z limonki.i oliwę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sandacza wykroić dwa steki, doprawić solą i pieprzem. Na
patelnie wlać olej włożyć ząbek czosnku (nie obrany) smażyć chwile następnie
usunąć go i dopiero smażyć sandacza.
Gorącą rybę ułożyć na sałatce.
Komentarze
Prześlij komentarz