Roladka z pstrąga na kremowej polencie
Składniki \2porcje
50g kaszy kukurydzianej (błyskawiczna)
1 łyżka serka mascarpone
1 łyżka tartego parmezanu
4 filety z pstrąga
4 szt śliwki suszonej
300g kapusty czerwonej
1cm imbiru
50g cebuli czerwonej
2 łyżki miodu
3-4 łyżki octu winnego
50g masła
sól, pieprz, olej
Cebulę i imbir pokroić w drobną kostkę zeszklić na maśle.
Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli dusić na małym ogniu aż kapusta
zmięknie. (można dodać kilka łyżek wody) Następnie dodać ocet i miód, doprawić
solą i pieprzem.
Zagotować 400ml osolonej wody i wsypać kaszę kukurydzianą
gotować na małym ogniu około 3-5 minut mieszając, co jakiś czas. Pod koniec
gotowania dodać mascarpone i parmezan dokładnie wymieszać.
Filety z pstrąga doprawić solą i pieprzem ułożyć śliwki i
zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką.
Roladki przekładamy na blachę wyłożoną pergaminem, który
smarujemy olejem. Pieczemy 12-15 minut w temperaturze 180°C
Komentarze
Prześlij komentarz