Zupa krem z czerwonej kapusty i makaronem naleśnikowym
Składniki /4porcje
500g kapusty czerwonej
150g buraka czerwonego
50g cebuli czerwonej
1 ząbek czosnku
2L bulionu drobiowego
koperek
sól, pieprz, ocet winny, cukier, olej
naleśniki lub grzanki
Buraka obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Cebule,
czosnek pokroić i zeszklić na oleju. Do podsmażonej cebuli dodać kapustę i
buraka zalać bulionem i gotować około 30minut. Pod koniec gotowania dodać ocet
i cukier, po czym miksujemy na gładki krem.
Ponownie zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem naleśnikowym lub grzankami, posypać koperkiem.
Naleśnika zrolować i pokroić w paski rozłożyć na blaszce i
suszyć w piekarniku aż staną się lekko chrupiące.
Komentarze
Prześlij komentarz