Makaron z łososiem i jarmużem
Składniki
300g makaronu farfalle (kokardki)
200g łososia filet
3-4 liście jarmużu
50g pomidora suszonego
300ml śmietany 30%
1 łyżka orzechów pinii
2 ząbki czosnku
sól, pieprz cytrynowy
Z liści jarmużu wyciąć zgrubienia następnie pokroić w paski
i gotować w osolonej wodzie 5-7 minut.
Łosoś kroimy w kostkę doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.
Pomidory kroimy w paski.
Łososia smażymy na oliwie z pomidorów suszonych z dodatkiem czosnku.
Do podsmażonej ryby dodajemy pomidory, jarmuż i śmietanę doprawiamy
do smaku.
Do gotowego sosy dodajemy ugotowany makaron, delikatnie mieszamy
żeby sos okleił makaron.
Orzeszki prażymy na suchej patelce i posypujemy po
makaronie.
Ciekawy sposób na jarmuż nigdy nie wiedziałam, co z tym zrobić
OdpowiedzUsuń