Wędzony łosoś z musem serowym
Składniki
200g łososia wędzonego plastry
200g sera białego (3x mielony)
100ml śmietanki 36%
50-70g ogórka
½ papryki czerwonej
1 łyżka posiekanego koperku
½ cytryny
sól, pieprz
Filiżanki (4szt) wyłożyć folią spożywczą następnie wykładamy
filiżankę plastrami łososia tak żeby nachodziły na siebie.
Zimną śmietankę ubić mikserem.
Ogórka przekroić na ćwiartki usunąć pestki, pokroić w drobną
kosteczkę.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
Ser, ubitą śmietanę, ogórka, paprykę, koperek i sok z
cytryny delikatnie wymieszać razem.
Doprawić mus serowy pieprzem i solą (ostrożnie z solą, bo
łosoś może być słony)
Musem napełnić filiżanki, odstawić do lodówki na minimum
godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz